Questions? Feedback? powered by Olark live chat software Vullingen - Tandartspraktijk Nieuw Eyckholt Heerlen
Wat is het?

Bijna iedereen heeft ooit wel een gaatje in tand of kies. Zelfs als u uw tanden goed poetst, kan het voorkomen dat er een gaatje in uw tanden of kiezen ontstaat. Door regelmatig (eens per half jaar) de tandarts te bezoeken, kunnen gaatjes (caviteiten) vroegtijdig opgespoord worden. Heeft u een gaatje? Dan vullen we de aangetaste tand of kies om klachten te voorkomen.

Waarom vullingen?

Alle vullingen in onze praktijk worden gemaakt met composiet, de zogenaamde witte vulling. Dankzij de kleur zijn composietvullingen vrijwel onzichtbaar. Wenst u een meer duurzame en meer biocompatibele vulling dan is een porseleinen vulling of inlay een prima oplossing voor een duurzaam herstel van uw tand of kies.

Over de behandeling
Vullingen - Tandartspraktijk Heerlen

Voordat de tandarts het gaatje in uw tand of kies vult, bespreekt hij/zij de behandeling met u.

 

Indien u dit wenst, kunt u plaatselijk verdoofd worden, zodat u niets van de behandeling voelt. Vervolgens boort de tandarts het aangetaste deel weg. Als uw tand of kies schoon en droog is gemaakt, wordt het gaatje gevuld met composiet.De composietvulling wordt met behulp van speciaal licht uitgehard en is meteen klaar voor gebruik: direct na de behandeling kunt u dus weer gewoon eten en drinken. Tijdens de uitharding van een composietvulling kan er een lichte krimpspanning ontstaan, waardoor u een tijdelijke gevoeligheid aan de tand of kies kunt krijgen. Dit gevoel gaat na een paar dagen vanzelf over.

MAAK EEN AFSPRAAK