Questions? Feedback? powered by Olark live chat software Protheses en frameprotheses - Tandartspraktijk Nieuw Eyckholt
Waarom een prothese?

Mist u één of meerdere tanden of kiezen? Dan kan een volledige prothese of deel prothese noodzakelijk zijn om uw gebit weer goed te laten functioneren én er mooi en natuurlijk uit te laten zien. Een volledige prothese wordt ook wel vaker een kunstgebit genoemd. Dankzij de vergevorderde techniek kunnen wij uw kunstgebit laten uitzien én laten aanvoelen als uw eigen tanden.

Over de behandeling
Prothese - Tandarts Heerlen

Er zijn verschillende soorten protheses:

 

  • Een volledige prothese:
    Als u geen eigen tanden en kiezen meer in uw boven- en/of onderkaak heeft, dan biedt een volledige prothese vaak de oplossing. U kunt kiezen uit een uitneembare prothese en een vaste prothese. Bij de vaste prothese, wordt de prothese bevestigd aan implantaten en dit geeft u meer stevigheid en comfort dan de uitneembare prothese. Overlegt u met uw tandarts welke oplossing voor u het beste is. Tandartspraktijk Nieuw Eyckholt werkt nauw samen met Trail Centre voor implantologie en parodontologie.

 

  • Een gedeeltelijke prothese:
    Uw eigen gezonde tanden worden gebruikt als basis ter bevestiging van de prothese. Er zijn twee soorten gedeeltelijke protheses: een kunststof prothese en een frameprothese. Uw tandarts adviseert u graag welke tandprothese voor u het meest geschikt is.
MAAK EEN AFSPRAAK