Questions? Feedback? powered by Olark live chat software Periodiek mondonderzoek - Tandartspraktijk Nieuw Eyckholt Heerlen
Waarom mondonderzoek?

Bij Tandartspraktijk Nieuw Eyckholt kijken we tijdens het periodiek mondonderzoek niet alleen naar het gebit, maar bij ons staat de zorg voor de hele mond centraal.

Hoe werkt het?

Bij het periodiek mondonderzoek (PMO) kijkt de tandarts in een aantal stappen naar uw totale mondgezondheid en onderzoeken we vanzelfsprekend ook uw tandvlees.

Over de behandeling
Periodieke mondcontrole - Tandartspraktijk Heerlen

Bij Tandartspraktijk Nieuw Eyckholt kijken we tijdens het periodiek mondonderzoek niet alleen naar het gebit, maar bij ons staat de zorg voor de hele mond centraal. Bij het periodiek mondonderzoek (PMO) kijkt de tandarts in een aantal stappen naar uw totale mondgezondheid en onderzoeken we vanzelfsprekend ook uw tandvlees.

 

Met een mondonderzoek stelt de tandarts ziekteprocessen zoals caries (tandbederf) en parodontitis, afwijkingen of ontwikkelingsstoornissen aan tanden en kiezen, tandvlees, slijmvliezen en kauwstelsel vast. Tijdens deze controle bepaalt de tandarts of het nodig is om tot behandelen over te gaan, het verloop van de aandoening te monitoren of door te verwijzen naar een collega tandarts, orthodontist, kaakchirurg of parodontoloog.


Op basis van de diagnose van de mondgezondheid stellen we in overleg met u een zorgplan op en spreken we af hoe vaak u de tandarts bezoekt voor controle. Dit kan halfjaarlijks, minder vaak of juist vaker zijn om goed een vinger aan de pols te houden. Verder bespreken we of de mondhygiënist of preventieassistent u kan helpen om uw mondgezondheid en/of mondhygiëne te verbeteren.

 

Door regelmatige controles voorkomt u onnodige schade aan uw gebit.

 

MAAK EEN AFSPRAAK